Οι επεμβάσεις στα μάτια με λέιζερ αυξήθηκαν κατά 83%

Αύξηση κατά 83% καταγράφεται την τελευταία πενταετία στον αριθμό των διαθλαστικών επεμβάσεων στην Ελλάδα.



Σε ετήσια βάση πραγματοποιούνται 15.000 επεμβάσεις με τη χρήση λέιζερ, οι οποίες αφορούν άτομα όλων των ηλικιών με προβλήματα μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού και πρεσβυωπίας.



Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των ατόμων που υποβάλλονται σε αυτές τις επεμβάσεις για να απαλλαγούν από την εξάρτηση των γυαλιών ή των φακών επαφής αυξάνεται με θεαματικούς ρυθμούς.



Τα παραπάνω ανακοίνωσε το προεδρείο της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής, με αφορμή το 22ο ετήσιο συνέδριό της, το οποίο πραγματοποιείται στην Αθήνα (14-17 Φεβρουαρίου).



Σύμφωνα με μελέτη ιδιωτικών οφθαλμολογικών κέντρων της Αθήνας, ο αριθμός των ατόμων που υποβλήθηκαν σε διαθλαστικές επεμβάσεις αυξήθηκε κατά 83% την πενταετία 2002-2007.



Σε αυτή την πολύ σημαντική αύξηση συνέβαλαν τα σταθερά καλά αποτελέσματα που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια σε αυτές τις επεμβάσεις, οι οποίες γίνονται με λέιζερ προηγμένης τεχνολογίας.



Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα για τη βελτίωση της ποιότητας των επεμβάσεων του καταρράκτη και της διαθλαστικής χειρουργικής. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την



Ευρωπαϊκή Ενωση και γίνεται με τη συμμετοχή της Ελλάδας.



Σκοπός του «πιλοτικού» προγράμματος είναι η ανάλυση των αποτελεσμάτων των εγχειρήσεων καταρράκτη και διαθλαστικής χειρουργικής. Η ανάλυση θα γίνει από μία βάση δεδομένων με 2.000.000 καταγραφές από τις χώρες που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα, με σκοπό την εξαγωγή συμπερασμάτων για τη βελτίωση της ποιότητας των επεμβάσεων αυτών.



ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»