-ντροπή σου Ομπάμα-

Η Χίλαρι Κλίντον επιδόθηκε σ' αυτή την πρωτοφανή επίθεση κατηγορώντας τον αντίπαλό της ότι κυκλοφόρησε παραπλανητικά προεκλογικά φυλλάδια για την πολιτική του σε θέματα δημόσιας υγείας και ελεύθερου εμπορίου. «Αρκετά πια με τα μεγάλα λόγια», συνέχισε βάλλοντας κατά του αντιπάλου της, υποστηρίζοντας ότι αντιγράφει τις τεχνικές του Καρλ Ρόουβ, του αμφιλεγόμενου στενού συνεργάτη του προέδρου Τζορτζ Μπους.
«Ντροπή σου Ομπάμα»

Απ την πλευρά του, ο Ομπάμα υπερασπίστηκε το περιεχόμενο του φυλλαδίου του και καταφέρθηκε εναντίον της Κλίντον λέγοντας ότι άλλα υποστήριζε στο παρελθόν, κατά την προεδρία του συζύγου της, και άλλα σήμερα που είναι υποψήφια πρόεδρος.

Με 11 συνεχόμενες νίκες σε προκριματικές εκλογές, ο Μπάρακ Ομπάμα ξεπέρασε τη Χίλαρι Κλίντον σε αριθμό εκλεκτόρων και τώρα ηγείται της κούρσας στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, έχοντας ταυτόχρονα εξασφαλίσει την υποστήριξη ισχυρών συνδικάτων, ενώ μέρα με τη μέρα κλείνει την ψαλίδα στους «σούπερ εκλέκτορες», δηλαδή τους περίπου 700 αξιωματούχους του Δημοκρατικού Κόμματος που μετέχουν στην κομματική συνδιάσκεψη ψηφίζοντας τον υποψήφιο της επιλογής τους, χωρίς δέσμευση απ τα αποτελέσματα της πολιτείας τους.

Δημοσκόπηση του πρακτορείου «Αssociated Ρress» έδειχνε χθες πως, παρότι η Κλίντον διατηρεί το προβάδισμα στους «σούπερ εκλέκτορες» με 241 έναντι 181, συνολικά μέσα στις δύο τελευταίες εβδομάδες έχασε δύο σούπερ εκλέκτορες σε αντίθεση με τον Ομπάμα που κέρδισε στο ίδιο διάστημα 25.

Στο σύνολο των εκλεκτόρων και σύμφωνα πάντα με το «Αssociated Ρress», ο Ομπάμα εξασφαλίζει 1.353 εκλέκτορες και η Κλίντον 1.265 από τους 2.025 που χρειάζεται ο όποιος υποψήφιος για να πάρει το χρίσμα.

Οσον αφορά τις επερχόμενες εκλογές σε Οχάιο και Τέξας στις οποίες θα κριθούν 141 και 193 εκλέκτορες αντίστοιχα, οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν μέχρι το τέλος της περασμένης εβδομάδας συνέχιζαν να δίνουν Ομπάμα και Κλίντον σε μάχη στήθος με στήθος στο Τέξας, ενώ στο Οχάιο η Κλίντον εμφανίζει προβάδισμα οκτώ μονάδων με ποσοστό 50% έναντι 42% για τον μαύρο γερουσιαστή του Ιλινόις.

ΜΑΡΙΑ ΚΡΑΛΛΗ
kralli@pegasus.gr

Comments

lornion said…
Τέτοιες λέξεις χρησιμοποιούν οι άνθρωποι όταν είναι εκτός ελέγχου. Προφανώς κάποιο δυσάρεστο συναίσθημα κυριαρχεί του λογικού.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»