ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Τελευταία Νέα kathimerini.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Τελευταία Νέα kathimerini.gr
Hμερομηνία : 27-02-08 Eκτύπωση | e-mail
Τσίπρας: Στόχος η ανατροπή του «συναινετικού δικομματισμού»

Ένα τεράστιο «ριάλιτι σόου» χαρακτήρισε την πολιτική ζωή της χώρας ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, από την Καβάλα όπου βρέθηκε σήμερα για το συλλαλητήριο κατά της εγκατάστασης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με λιθάνθρακα.

Ο κ. Τσίπρας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι είπε ότι στις μέρες μας οι πολίτες έχουν και κρίση και άποψη, ενώ χαρακτήρισε ως στόχο την «ανατροπή ενός συναινετικού δικομματισμού». Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τη φημολογούμενη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, είπε ότι υπάρχει ήδη συνεργασία με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη κινητοποίησης του λαού προς όλες τις κατευθύνσεις, προκειμένου να ανατραπούν σχεδιασμοί που στοχεύουν στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και συμπλήρωσε: «εμείς θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή γιατί πιστεύουμε πως αν είναι να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα, θα αλλάξει με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών».

«Οι επιδιώξεις της ΔΕΗ», τόνισε ο κ. Τσίπρας, «έχουν να κάνουν με τις προθέσεις της κυβέρνησης, να ξεπουλήσει τον ενεργειακό πλούτο σε μεγάλα κερδοσκοπικά συμφέροντα και ταυτόχρονα να μη δώσει δεκάρα για τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Τη στιγμή που σε όλες τις χώρες της Ευρώπης προχωράνε σε προγράμματα απεξάρτησης από τα στερεά καύσιμα, τη στιγμή που υπάρχουν διεθνείς συνθήκες προστασίας του περιβάλλοντος, η χώρα μας φαίνεται να μη δίνει λογαριασμό σε όλα αυτά».

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού είπε ότι η κυβέρνηση ξεπουλάει τα πάντα στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα λογαριάζοντας όμως, όπως σημείωσε, «χωρίς το ξενοδόχο γιατί η κοινωνία πια δεν είναι αυτή που γνωρίζαμε πριν από λίγα χρόνια».

«Οι πολίτες», υπογράμμισε, «δεν είναι πολίτες του καναπέ, του εφησυχασμού και της αδιαφορίας. Είναι αποφασισμένοι να πάρουν την ζωή στα χέρια τους και κανείς δεν μπορεί να τους κοροϊδέψει. Και ας λέει ο πρόεδρος της ΔΕΗ πως η εκπομπή του διοξειδίου του άνθρακα είναι σαν το αέριο που πίνουμε στην πορτοκαλάδα. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι η εκπομπή του διοξειδίου του άνθρακα θα δημιουργήσει τεράστιες αλλαγές στο οικοσύστημα».

Σχολιάζοντας, τέλος, το συλλαλητήριο της Καβάλας είπε ότι «το ηχηρό μήνυμα των χιλιάδων πολιτών απευθυνόταν προς μια κυβέρνηση που το τελευταίο διάστημα είναι όχι μόνο απλά κυβέρνηση λαϊκής μειοψηφίας, αλλά κυβέρνηση σε πανικό που προσπαθεί να κρύψει τις ανικανότητές της, τα σκάνδαλα που η ίδια δημιούργησε προωθώντας μια πολιτική ατζέντα ιδιαίτερα σκληρή».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Anonymous said…
Πήρανε τα πανιά μας αγέρα και νομίζω την ελληνοφρένεια βλαπτική στην κοινή λογική.Στ¨αλήθεια τι έχει να προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ,πέραν της κριτικής που ασκεί, στον Ελληνα πολίτη ? Μήπως κάποιο άλλο σύστημα διακυβέρνησης αριστερίζον στα πρότυπα των πρασίνων?

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»