ΠΟΛΙΤΙΚΗ 25/7/2007
ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΕ
από τον 'ανεξάρτητο'κεφαλονιάς



Πρωτοφανές, εγκρίθηκαν δύο ψηφίσματα για τα ΜΜΕ, για νά,ναι όλοι ευχαριστημένοι...

Συνεδρίασε το Νομαρχιακό Συμβούλιο, με το θέμα που δέσποζε (έτσι νομίζαμε), τη συζήτηση για τοπικά ΜΜΕ σε σχέση με το νόμο Ρουσσόπουλο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε απουσία των ΜΜΕ, ο μόνος που παρακολούθησε τη συζήτηση ήταν ο Κώστας Βλάχος από το Ράδιο Αργοστόλι. Το πνεύμα της συζήτησης περιορίστηκε περισσότερο σε γενική αναφορά για τα ΜΜΕ, πανελλαδικά. Λίγα αναφέρθηκαν για τα τοπικά ΜΜΕ ειδικότερα για τις TV.
Αναγνώρισαν οι περισσότεροι τη χρησιμότητα των τοπικών καναλιών αλλά και ραδιοφωνικών σταθμών. Ο εντοπισμός των προβλημάτων που δημιουργούνται στα τοπικά ΜΜΕ, περιορίστηκε μόνο ότι οφείλεται στο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα. Ελάχιστες ήταν οι ομιλίες που αναφέρθηκαν στην ποιότητα λειτουργίας των τοπικών ΜΜΕ. Ο κ. Βλάχος στην παρέμβασή του αναφέρθηκε ότι το Συντονιστικό Όργανό τους (;) συμφωνεί με το νόμο του Ρουσσόπουλου.
Τελικά η φιλοσοφία των παρατάξεων πιστεύω ότι δημιούργησε μεγαλύτερη σύγχυση, παρά βοήθησε να βρεθεί τρόπος σε ομόφωνη απόφαση ενός ψηφίσματος που θα μπορούσε – μαζί με όλα τα ψηφίσματα και άλλων νομαρχιών – να δημιουργήσει «ρήγμα» στην εφαρμογή του νόμου.
Έτσι, έφτασαν σε μια πρωτοφανή απόφαση να εγκριθούν ….δυο ψηφίσματα.
Οι δυο παρατάξεις που υποστηρίζονται από τα δυο μεγάλα κόμματα Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ βρήκαν μια συνισταμένη ώστε τα ψηφίσματα να φύγουν από το τραπέζι του Νομαρχιακού Συμβουλίου ….ομόφωνα.
Πρωτάκουστο για συνεδρίαση.
Τελικά, το ένα ψήφισμα μιλούσε για εξασφάλιση του Δημόσιου χαρακτήρα της ΕΡΤ, το οποίο ψήφισε όλη η Νομαρχιακή Αρχή και καταψήφισε η παράταξη του Λευκαδίτη και Παρίση, και το άλλο ψήφισμα δεν ανέφερε κάτι τέτοιο το οποίο ψήφισε η Παράταξη του κ. Λευκαδίτη και του κ. Παρίση, και καταψήφισε σύσσωμη η Νομ. Αρχή. Αστεία πράγματα….
Να σημειώσουμε ότι ο Δ. Μαντζουράτος πρότεινε δικό του ψήφισμα όπου απορρίφθηκε., στην κυριολεξία ….μετά επαίνων. (Άρεσε σε πολλούς). Ο Δημ. Μαντζουράτος όμως ψήφισε το ψήφισμα της Νομ. Αρχής!!!
Μύλος!!!!
Έχω την εντύπωση, ότι τα δίκαια των τοπικών ΜΜΕ δεν προβλήθηκαν όπως θα έπρεπε απ’ αυτό το Νομαρχιακό Συμβούλιο, έτσι όπως μεθοδεύτηκε η συζήτηση.

Από τη Συνεδρίαση έλειπαν όλοι η Νομαρχιακοί Σύμβουλοι της Ιθάκης, παρόλα αυτά έστειλαν την άποψή τους γραπτώς, η οποία είναι υπέρ της λειτουργίας τοπικών καναλιών.

ΣΠΥΡΟΣ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΣ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»