Μεθυσμένοι αστροναύτες λίγο πριν τις πτήσεις
Αξιωματούχοι της NASA ανακοίνωσαν σήμερα ότι εξετάζουν τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία κάποιοι αστροναύτες σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις ήταν μεθυσμένοι πριν από τις διαστημικές πτήσεις.

ΓΙΑΤΡΟΣ των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων που εξουσιοδοτήθηκε από την NASA να ερευνήσει το ζήτημα απεφάνθη ότι όντως αστροναύτες ήταν μεθυσμένοι στη διάρκεια των προετοιμασιών δύο πτήσεων στο Διάστημα, μία εκ των οποίων έγινε με Σογιούζ από κοινού με Ρώσους αστροναύτες.

«Εντοπίσαμε ότι σε δύο ιδιαίτερες περιπτώσεις Αμερικανοί αστροναύτες ήταν εντελώς μεθυσμένοι πριν από τις πτήσεις και συνάδελφοί τους προχώρησαν σε διαμαρτυρία θεωρώντας ότι κινδύνευε η ασφάλεια των πτήσεων» αναφέρεται στην έκθεση του εξουισοδοτημένου γιατρού, Ρίτσαρντ Μπάτσμαν.

Λεπτομέρειες για τα δύο αυτά επεισόδια δεν ανακοινώθηκαν όπως δεν ανακοινώθηκε και το πότε έγιναν, ωστόσο θέλοντας να μειώσει τη σημασία τους η αναπληρώτρια επικεφαλής της NASA Σάνα Ντέιλ ανέφερε στον Τύπο ότι «προς το παρόν τα επεισόδια ερευνώνται και δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί όλα όσα συνέβησαν».

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τους κανονισμούς πτήσεων της NASA οι αστροναύτες δεν πρέπει να έχουν καταναλώσει αλκοόλ τουλάχιστον 12 ώρες πριν την πτήση.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc