ΚΟΣΜΟΣ: Τελευταία Νέα kathimerini.gr
Hμερομηνία : 30-07-07 Eκτύπωση | e-mail
Νέα θεωρία για τον «Μυστικό Δείπνο» του Ντα Βίντσι

ΜΙΑ ΝΕΑ θεωρία σχετικά με τον πίνακα «Μυστικός Δείπνος» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι η οποία διατείνεται ότι ο πίνακας μπορεί να κρύβει την απεικόνιση του Χριστού καθώς ευλογεί το ψωμί και το κρασί έχει προκαλέσει τόσο ενδιαφέρον που προκάλεσε την κατάρρευση των ιστοσελίδων, λόγω αυξημένης επισκέψιμοτητας, που φιλοξενούν τη διάσημη εικόνα.

Η δημιουργία του Ντα Βίντσι έχει αποτελέσει αντικείμενο αμέτρητων συζητήσεων μετά την αναφορά της στο βιβλίο του Dan Brown «Ο Κώδικας Ντα Βίντσι», ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Ιησούς παντρεύτηκε την Μαρία Μαγδαληνή και ήταν πατέρας ενός παιδιού.

Η νέα θεωρία του Σλάβισα Πέσι, ενός τεχνικού πληροφοριών, λέει ότι ο συνδυασμός της εικόνας του πίνακα με το αντεστραμμένο είδωλο της δείχνει μια φιγούρα που μοιάζει με ιππότη και ακόμη μία που κρατάει ένα μωρό. «Το ανακάλυψα τυχαία, από κάποιες λεπτομέρειες που στηρίζονται σε βάσιμες υποψίες» δήλωσε ο Πέσι όταν αποκάλυψε τη θεωρία του την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον Πέσι, στη νέα εικόνα εμφανίζεται ο Ιησούς να κρατάει ένα κύπελο την ώρα που ευλογεί το ψωμί και το κρασί για την πρώτη Ευχαριστία.

Οι επίσημες ιστοσελίδες που φιλοξενούν την εικόνα του διάσημου πίνακα δέχτηκαν 15 εκατομμύρια επισκέψεις μέσα σε ένα μόνο πρωί, γεγονός που οδήγησε του κατόχους τους να προμηθευτούν ισχυρότερους servers.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»