Κοινή στάση Μπούς-Μπράουν για Ιράκ
VOA
31-07-2007


Gordon Brown, left, with George W. Bush at Camp David, 30 Jul 2007
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζώρτζ Μπους και ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, παρουσίασαν κοινή στάση για το Ιράκ και την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, μετά την πρώτη τους συνάντηση τη Δευτέρα.

Οι δύο ηγέτες μίλησαν από κοινού σε δημοσιογράφους μετά από συνομιλίες που πραγματοποίησαν στο προεδρικό θέρετρο Κάμπ Ντέηβιντ, λίγα μίλια έξω από την Αμερικανική πρωτεύουσα. Ο κ. Μπούς εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός κατανοεί ότι ενδεχόμενη αποτυχία στο Ιράκ θα ήταν καταστροφική για την εθνική ασφάλεια τόσο των ΗΠΑ, όσο και της Βρετανίας.

Από τη πλευρά του, ο κ. Μπράουν επεσήμανε ότι οι 5.500 Βρετανοί στρατιώτες θα παραμείνουν στο Ιράκ έως ότου ολοκληρωθεί η αποστολή τους και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ και η Βρετανία θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες για την ανάληψη του ελέγχου του Ιράκ απ’ τους ίδιους τους Ιρακινούς. Επίσης οι δύο ηγέτες εξέτασαν και άλλα θέματα όπως το παγκόσμιο εμπόριο, την τρομοκρατία, την διαμάχη στο Νταρφούρ του Σουδάν και τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»