ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ 24/7/2007
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
«ΕΝΝΟΙΑΚΑ ΑΝΘΕΜΙΑ»



ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2007 -ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

VILLA «ΡΟΔΟΠΗ», LE CARREFOUR DES ARTS



Την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007, ώρα 9 μ.μ. εγκαινιάζεται στον εκθεσιακό χώρο της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ VILLA «ΡΟΔΟΠΗ» (Μεσολωρά 7 & Βύρωνος) στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, έκθεση εικαστικών έργων του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο «Εννοιακά Ανθέμια».

Πρόκειται για ζωγραφικές συνθέσεις με μικτές τεχνικές που αντικατοπτρίζουν την «νεορομαντική» διάθεση του καλλιτέχνη απέναντι στη φύση και τα πρόσωπα που τον περιβάλλουν,με ιδιαίτερη έμφαση σε γενεαλογικά στοιχεία και μνήμες. Έξη από τα έργα με παστόζο λάδι σε τυπογραφικό χαρτόνι εκτέθηκαν στη Γκαλερί Alex Marathianakis DOWN TOWN στην Αθήνα στην ατομική έκθεση του, με τίτλο «Νεφελογραφίες και Κιονόκρανα».

Ο Ακαδημαϊκός, ιστορικός της Τέχνης Χρύσανθος Χρήστου αναφέρει γιά τον Κώστα Ευαγγελάτο: Στις περισσότερες περιπτώσεις έχει σαν θεματική αφετηρία το ανθρώπινο πρόσωπο, ανδρικό και γυναικείο το οποίο παρουσιάζει πάλι σε ένα ακαθόριστο χώρο, να περιβάλλεται από κάθε κατηγορίας μορφώματα, συνήθως καμπυλόμορφα. Ετσι το ανθρώπινο πρόσωπο σχηματοποιημένο εμφανίζεται κάπως φασματικά ελλειπτικό, εξωπραγματικό και διαχρονικό. Σε έργα σαν το «Σύνθεση με Ονόματα», το ανθρώπινο πρόσωπο περιβάλλεται από κάθε είδους ονόματα, αναφορές στον κύκλο της ζωής ή γενικά τα όνειρά και τις προσδοκίες του.

Διάρκεια έκθεσης:10 Αυγούστου – 29 Σεπτεμβρίου 2007.

Ωρες λειτουργίας: Τετάρτη – Σάββατο, 8- 10 μ.μ.

Η είσοδος για τους φιλότεχνους είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες: 2671-0-28501, 6944621286

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»